Värimatara PLUS, uutettu jauhe

HUOM! Viimeiset erät tätä jauhetta nyt myynnissä, ei ole tulossa toistaiseksi lisää.

Laadukas värimatararan juuresta uutettu värijauhe. Tämä PLUS-uute antaa punaisemman sävyn.

Kasvi: Värimatara eli krappi (Rubia tinctorum).

Uutettua väriä tarvitset vain huomattavasti vähemmän kuin jos käyttäisit kuivattua kasvia. Krappi-jauhetta tarvitsee käyttää noin 1-8% materiaalin painosta, riippuen kuinka voimakas väri halutaan. Väri on käyttövalmis ja liukenee heti veteen (sitä ei tarvitse uuttaa niinkuin kuivatusta kasvista saatavaa väriä). Huom! Tämä kyseinen uute paakkuuntuu pussissa ajan kuluessa kovaksi. Sen saa liotettua veteen, mutta hitaammin. Paakkua voi esim. hieroa purin reunaan vedessä, niin se liukenee nopeammin.

Uute on helpoin ensin sekoittaa lasipurkissa pieneen määrään lämmintä vettä, jolloin saa hierottua kaikki mahdolliset väripaakut purkin reunaa vasten. Pidä lämpötila melko matalana värjäyksen ajan (alle 65°C) saadaksesi voimakkaamman punaisen värin, korkeat lämpötilat tekevät väristä ruskeamman. Voit lisätä n. 1% kalsiumkarbonaattia saadaksesi kirkkaamman värin.

Valmistaja/valmistuttaja: Green'ing, Ranska


Käytä kaikkia jauheita käsitellessäsi aina suojavarusteita (hengityssuoja ja käsineet). Vaikka jauheet eivät ole myrkyllisiä, ne ovat hyvin vahvoja ja hienojakoisia sekä pölytessään menevät hengitykseen.

Valitse variaatio:

Alkaen 5,00 €
Please select variants first