Inspiraatiota luonnon väriaineista

07.07.2021

Tervetuloa blogiini! Tänne ajattelin hiukan koota omia ajatuksiani kasvivärjäyksestä ja luonnon väriaineista eri muodoissa, värjäyskasvien viljelystä sekä kasvien keräämisestä luonnosta. Tulossa myös vinkkejä ekopainantaan / ekoprinttaukseen / kasvipainantaan / kontaktivärjäykseen (rakkaalla lapsella on monta nimeä), sekä selluloosakuitujen värjäämiseen yleisesti. 

Tämä kevät ja alkukesä on mennyt hujauksessa värjäyskokeilujen ja värjäyskasvien kylvämisen ja istutuksen parissa. Viime vuodelta oli jo joitain kasveja kasvamassa, mutta tänä vuonna lisäsin aika paljon lajimäärää. Jännittävää nähdä miten onnistuvat, koska en ehtinyt tehdä pohjatöitä kasvimaahan ja kasvipenkkeihin kunnolla, ja osassa myös kylväminen meni vähän myöhäiseksi.

Olen tehnyt myös lukemattomia ekopainanta-kokeiluja, ja löytänytkin uusia tähän tekniikkaan soveltuvia kasveja.

Yhden vinkin annan jokaiselle värjärille, joilla on oma piha: tutki huolella pihan kasveja ihan viikottain tai jopa päivittäin, saatat löytää yllättäen hyviäkin värjäyskasveja! 

Ihanaa helteistä kesää kaikille! Toivotaan kuitenkin, että luonto ei menisi ihan sekaisin ja saataisiin vähän enemmän sateitakin.