LUONNONVÄRJÄYS


Opistot, oppilaitokset, yritykset, yhteisöt. Lue tilausohjeet täältä .

Verkkokauppa keskittyy väriaineisiin, jotka soveltuvat hyvin selluloosakuitujen (eli puuvillan, pellavan ym. kasvikuitujen) värjäykseen. Myös apuaineita, joita tarvitset kasvikuitujen värjäämiseen löytyy monipuolisesti. Kaikki värit sopivat erinomaisesti myös villan ja silkin värjäykseen. Tuotteet eivät ole tarkoitettu elintarvike- tai kosmetiikkakäyttöön.

Valikoimissa on perinteisistä värjäyskasveista uutettuja jauheita: krappi, värireseda, kokenilli, lacca, sinipuu, paatsamanmarja, indigo, kateku, sekä luonnonkasveista uutetut tanniinit: väriomena, sumakin äkämä, tara, myrobalan. Lisäksi uusia innovaatioita  kuten teollisuuden sivuvirroista uutettuja värejä.

Huomaathan, että eri kuidut vastaanottavat väriä eri tavoin, myös kuidun pintarakenne vaikuttaa värin voimakkuuteen ja sävyynkin paljon. Kivipestyn valkaistun pellavan pinta on pehmeä, eikä kovin tiivis (olen käyttänyt sitä paljon näytteissäni), joten se ottaa yleensä hyvin väriä. Puuvillan pintarakenne taas saattaa joskus olla tiivis, ja se ottaa silloin väriä huonommin. Hamppu värjääntyy yleensä hyvin. Myös väriuutteiden valmistuserissä saattaa olla vaihtelua. 

Postikulut 3 € - 6,90 € / tilaus.

YLI 89 EURON TILAUKSET ILMAN TOIMITUSKULUJA VERKKOKAUPASTA OSTETTAESSA!

Kokoelmat