Mikä on RARA natura?

Tietoa meistä

Ekopainettu pellavahuivi
Ekopainettu pellavahuivi

RARA natura on projekti, jossa yhdistän intohimoni, ja se on paluuta juurille monessakin mielessä. Sanat ovat latinaa ja rara tarkoittaa harvinaista ja natura luontoa. Latina on ollut innostavin oppiaineeni lukiossa, se on vain jäänyt pikkuhiljaa minulta unholaan, mutta nyt haluan yrittää sitäkin palauttaa mieleeni. 

Olen opiskellut paljon eri käsityön aloja, mutta suurin mielenkiinto on kohdistunut aina värjäykseen ja kankaanpainantaan, etenkin kasviväreillä värjäämiseen. Tässä projektisssa käytän värjäämiseen ainoastaan luonnon kannalta vähemmän kuormittavia aineita, teen myös kokeellisia värjäyksiä erilaisilla kasveilla ja "jätteillä" sekä mm. ruosteella. Näitä kokeellisia menetelmiä olen viime vuoden aikana opiskellut ja testaillut itsekseni. 

Värjään luonnonmateriaaleista valmistettuja huiveja kasveilla ja muilla menetelmillä. Käytän huiveissa ainoastaan kasvikuitupohjaisia kankaita (pellava, puuvilla, hamppu). Ajatus on myös uudistaa asusteita ja vaatteita värjäämällä ja painamalla niistä uniikkeja ja mielenkiintoisia tuotteita. Uudistettavissa tuotteissa käytän myös eläinkuituisia materiaaleja (silkki, villa). 

Tämä projekti on ainakin aluksi kokeellinen ja sivutoiminen, mutta lähde mukaan seuraamaan matkaani! 

Tässä keskitytään paljon myös nimenkin mukaisesti luontoon ja luonnonmukaiseen elämään yleensä. 

Koska ammatiltani olen kuitenkin metalliseppä (koruihin ja pienesineisiin erikoistunut), myös tähän on haavena jollain tapaa palata vielä enemmän. Mutta miten, se jää nähtäväksi. Tässä projektissa on kaikki mahdollista! -Outi