Mikä on RARA natura?

Tietoa meistä

Luonnonindigolla värjätty huivi
Luonnonindigolla värjätty huivi
Värimataralla värjätty pellavahuivi
Värimataralla värjätty pellavahuivi

RARA natura on yritys, joka keskittyy luonnon väriaineilla värjäämiseen sekä poistotekstiilien uusiokäyttöön. Sanat ovat latinaa: rara tarkoittaa harvinaista ja natura luontoa.

Värjään pääosin luonnonmateriaaleja luonnonkasveilla ekopainamalla sekä perinteisin kasvivärjäysmenetelmin. Tavoitteeni on uudistaa poistotekstiilejä värjäämällä ja painamalla niistä uniikkeja ja mielenkiintoisia tuotteita. Värjään sekä vaatteita, että kankaita ja sisustustuotteita. Kaikkea mille vain voi antaa uuden mahdollisuuden käyttö- tai taidetekstiilinä. Värjäysmenetelminä minulla on ekoprinttaus, indigovärjäys, perinteinen kasvivärjäys ja sienivärjäys, sekä kokeellisempana esimerkiksi ruostevärjäys. Jokainen valmistamani tuote on uniikki teos, jossa on luonnon kosketus.

Minulla on jälleemyynnissä myös ranskalaiset laadukkaat Green'ing luonnonvärijauheet sekä GOTS-sertifioidut luonnontanniinit ja aluna. Nämä jauheet ovat väriuutteita, ja niiden käyttö eroaa jonkin verran kuivattujen kasvien käytöstä. Pääpaino minulla on selluloosakuitujen värjäyksessä, ja myös nettikauppa keskittyy erityisesti tähän tarvittavien aineiden myyntiin. Verkkokaupasta löytyy puretusaineet ja ohjeet pellavan, puuvillan ja muiden kasvikuitujen värjäämiseen hyvin tuloksin.

Nettikauppa päivittyy koko ajan ja sinne on tulossa myös valmiita tuotteita materiaalien lisäksi.

Mottoni on: "HUOMENNA ON TULEVAISUUS!", joka se sopii tähän aikaan paremmin kuin haluaisikaan. 

 -Outi

Ekopainettu pellavahuivi
Ekopainettu pellavahuivi