Kalsiumkarbonaatti, peruslaatu

Kalsiumkarbonaatti ( CaCO3 ) (liitu)

Pakkauskoot 300 g ja 600 g.

Kalsiumkarbonaattia voi käyttää myös selluloosakuitujen käsittelyyn alumiiniasetaatti- ja rautapuretuksen jälkeen. Tämä peruslaatuinen jauhe sopii siihen hyvin.

Tätä voi käyttää myös esim. värien kirkastamiseen joidenkin väriaineiden kanssa (siihen on verkkokaupassa saatavilla myös puhtaampi laatu).

Jos vetesi on pehmeää mm. krapilla ja punaisilla seitikeillä saat voimakkaampia punaisia, ja resedalla voimakkaampia keltaisia kun lisäät väriliemeen pienen määrän kalsiumkarbonaattia: 1-2 % värjättävän materiaalin painosta, tai esim 1 tl 5-10 litran liemeen ja 1 rkl yli kymmenen litran liemeen (määrä ei ole tarkka, mutta vain pieni määrä riittää, ja jos vetesi on jo valmiiksi kovaa, lisäys ei aina ole tarpeen). Sellulloosakuiduilla voit lisätä suoraan väriliemeen. Proteiinikuiduilla paras tulos saadaan kun ensin puretetaan alunalla ja viinikivellä, ja kalsiumkarbonaattia lisätään (vain näiden tiettyjen väriaineiden kanssa) vasta värjäyksen loppuvaiheessa väriliemeen.


Käytä kaikkia jauheita käsitellessäsi aina suojavarusteita (hengityssuoja ja käsineet). Tuote on tarkoitettu vain tekstiilien ja lankojen värjäykseen.

Valitse variaatio:

Alkaen 5,50 €