Paatsamanmarjauute

Tämä uute on valmistettu raaoista (vihreistä) paatsamanmarjoista (Persian berries), jotka antavat kauniin lämpimän keltaisen värin.

Kasvi: Rhamnus-lajit (paatsamat)

Kasviväriuutetta tarvitset huomattavasti vähemmän siitä määrästä, mitä tarvitsisit kuivattua ja jauhettua kasvia. Tarvitset paatsama-uutetta n. 4% vahvan värin saamiseksi useimmille kuiduille (pienenpikin määrä antaa jo kirkkaan keltaisen). Väri on käyttövalmis ja liukenee veteen.

Uute on helpoin ensin sekoittaa lasipurkissa pieneen määrään lämmintä vettä, jolloin saa hierottua kaikki mahdolliset väripaakut purkin reunaa vasten.

Värin vahvuuteen vaikuttaa aina se miten materiaali on puretettu, myös erilaiset kuidut ottavat väriä eri tavoin, ja esimerkiksi eri villalaadut ja villan käsittelytavat vaikuttavat värjäytyvyyteen, samoin kuin erilaiset kasvikuidut värjäytyvät eri tavoin.


Valmistaja/valmistuttaja: Green'ing, Ranska


Käytä kaikkia jauheita käsitellessäsi aina suojavarusteita (hengityssuoja ja käsineet). Vaikka jauheet eivät ole myrkyllisiä, ne ovat hyvin vahvoja ja hienojakoisia sekä pölytessään menevät hengitykseen.

Valitse variaatio:

Alkaen 14,00 €