Värimatara III luonnonväriuute GOTS

Laadukas värimatararan juuresta uutettu värijauhe. GOTS 

Tämä värimatara III -uute antaa heleimmän punaisen sävyn kahdesta myynnissä olevasta värimataran uutteesta (taittuu vähiten oranssiin).

Kasvi: Värimatara eli krappi (Rubia tinctorum).

Kasviväriuutetta tarvitset huomattavasti vähemmän kuin jos käyttäisit kuivattua ja jauhettua kasvia. Krappi-uutetta tarvitsee käyttää noin 1-8% materiaalin painosta, riippuen kuinka voimakas väri halutaan. Väri on käyttövalmis ja liukenee heti veteen (sitä ei tarvitse uuttaa niinkuin kuivatusta kasvista saatavaa väriä).

Uute on helpoin ensin sekoittaa lasipurkissa pieneen määrään lämmintä vettä, jolloin saa hierottua kaikki mahdolliset väripaakut purkin reunaa vasten. Pidä lämpötila melko matalana (alle 65°C) saadaksesi voimakkaamman punaisen värin, korkeat lämpötilat tekevät väristä ruskeamman. Voit lisätä n. 1% kalsiumkarbonaattia saadaksesi kirkkaamman värin.

Valmistaja/valmistuttaja: Green'ing, Ranska

Global Organic Textile Standard (GOTS) - Version 6.0


Käytä kaikkia jauheita käsitellessäsi aina suojavarusteita (hengityssuoja ja käsineet). Vaikka jauheet eivät ole myrkyllisiä, ne ovat hyvin vahvoja ja hienojakoisia sekä pölytessään menevät hengitykseen.

Valitse variaatio:

Alkaen 16,00 €