Värireseda luonnonväriuute (ranskalainen)

Laadukas väriresedasta uutettu värijauhe. Tämä eurooppalainen väriresedauute on valmistettu Etelä-Ranskassa paikallisesta kasvista. Tässä on suurempi väriainepitoisuus kuin tavallisessa resedassa, joten tätä tarvitsee käyttää hiukan vähemmän.

Kasvi: Värireseda, Reseda Luteola

Kasviväriuutetta tarvitset huomattavasti vähemmän siitä määrästä, mitä tarvitsisit kuivattua ja jauhettua kasvia. Tarvitset värireseda-uutetta n. 5% keskivahvan värin saamiseksi useimmille kuiduille. Väri on käyttövalmis ja liukenee veteen.

Uute on helpoin ensin sekoittaa lasipurkissa pieneen määrään lämmintä vettä, jolloin saa hierottua kaikki mahdolliset väripaakut purkin reunaa vasten. Pidä värjätessä lämpötila alle 70 asteisena saadaksesi mahdollisimman kirkasta keltaista.

Suosittelen kalsiumkarbonaatin käyttöä resedalla värjätessä, se vahvistaa väriä. Noin 1 teelusikallinen pieneen määrään (5 litraa), ja ruokalusikallinen isompaan väriliemeen (10-15 litraa). Määrä ei ole tarkka.

Värin vahvuuteen vaikuttaa aina se miten materiaali on puretettu, myös erilaiset kuidut ottavat väriä eri tavoin, ja esimerkiksi eri villalaadut ja villan käsittelytavat vaikuttavat värjäytyvyyteen, samoin kuin erilaiset kasvikuidut värjäytyvät eri tavoin.

Valmistaja/valmistuttaja: Green'ing, Ranska


Käytä kaikkia jauheita käsitellessäsi aina suojavarusteita (hengityssuoja ja käsineet). Vaikka jauheet eivät ole myrkyllisiä, ne ovat hyvin vahvoja ja hienojakoisia sekä pölytessään menevät hengitykseen. Tuote on tarkoitettu vain tekstiilien ja lankojen värjäykseen.

Valitse variaatio:

Alkaen 16,00 €