Värireseda luonnonväriuute (ranskalainen)

Laadukas väriresedasta uutettu värijauhe. Tämä eurooppalainen väriresedauute on valmistettu Etelä-Ranskassa paikallisesta kasvista. Tässä on suurempi väriainepitoisuus kuin tavallisessa resedassa, joten tätä tarvitsee käyttää hiukan vähemmän.

Kasvi: Värireseda (Reseda Luteola).

Kasviväriuutetta tarvitset huomattavasti vähemmän siitä määrästä, mitä tarvitsisit kuivattua ja jauhettua kasvia. Värireseda-uutetta tarvitsee käyttää noin 1-6% materiaalin painosta, riippuen kuinka voimakas väri halutaan. Väri on käyttövalmis ja liukenee heti veteen.

Uute on helpoin ensin sekoittaa lasipurkissa pieneen määrään lämmintä vettä, jolloin saa hierottua kaikki mahdolliset väripaakut purkin reunaa vasten. Pidä lämpötila alle 70 asteisena saadaksesi mahdollisimman kirkasta keltaista. Jo 5% uutetta (värjättävän materiaalin painosta) antaa selluloosakuiduillekin todella voimakkaan värin.

N. 1% kalsiumkarbonaattia kirkastaa väriä.

Valmistaja/valmistuttaja: Green'ing, Ranska


Käytä kaikkia jauheita käsitellessäsi aina suojavarusteita (hengityssuoja ja käsineet). Vaikka jauheet eivät ole myrkyllisiä, ne ovat hyvin vahvoja ja hienojakoisia sekä pölytessään menevät hengitykseen.

Valitse variaatio:

Alkaen 16,00 €