Värireseda luonnonväriuute GOTS

Laadukas väriresedasta uutettu värijauhe. (GOTS)

Kasvi: Värireseda (Reseda Luteola).

Kasviväriuutetta tarvitset huomattavasti vähemmän siitä määrästä, mitä tarvitsisit kuivattua ja jauhettua kasvia. Värireseda-uutetta tarvitsee käyttää noin 0,5-6% materiaalin painosta, riippuen kuinka voimakas väri halutaan. Väri on käyttövalmis ja liukenee heti veteen (sitä ei tarvitse uuttaa niin kuin kuivatusta kasvista saatavaa väriä).

Uute on helpoin ensin sekoittaa lasipurkissa pieneen määrään lämmintä vettä, jolloin saa hierottua kaikki mahdolliset väripaakut purkin reunaa vasten. Pidä lämpötila alle 70 asteisena saadaksesi mahdollisimman kirkasta keltaista. Jo 5% uutetta (värjättävän materiaalin painosta) antaa selluloosakuiduillekin todella voimakkaan värin.

Suosittelen kalsiumkarbonaatin käyttöä väriliemessä, se vahvistaa väriä. Noin 1 teelusikallinen pieneen määrään (5 litraa), ja ruokalusikallinen isompaan väriliemeen (10-15 litraa). Määrä ei ole tarkka.

Valmistaja/valmistuttaja: Green'ing, Ranska

Global Organic Textile Standard (GOTS) - Version 6.0


Käytä kaikkia jauheita käsitellessäsi aina suojavarusteita (hengityssuoja ja käsineet). Vaikka jauheet eivät ole myrkyllisiä, ne ovat hyvin vahvoja ja hienojakoisia sekä pölytessään menevät hengitykseen.

Valitse variaatio:

Alkaen 12,00 €