Selloloosakuidun esikäsittely ja purettaminen -tarvikepaketti

Loppuunmyyty

Paketteja en ole ehtinyt tehdä vähään aikaan lisää, mutta perusohjeet purettamiseen löytyy blogista: Selluloosakuitujen purettamisesta. 


Tämä paketti sisältää aineet sekä ohjeen selluloosakuidun (puuvillan, pellavan ym. kasvikuidun) esikäsittelyyn ja purettamiseen ennen luonnonväriaineilla värjäämistä.

Paketti sisältää perusohjeen, johon kuuluu tanniinikäsittely ja puretus alumiinipuretteella. Jos haluat kattavampaa tietoa selluloosakuitujen käsittelystä ja purettamisesta, myös ilman tanniinia, löydät sitä PDF-julkaisustani.

Paketteja on 3 kokoa. S-koko riittää 250 grammalle, M-koko 500 grammalle ja L-koko 1 kilogrammalle värjättävää materiaalia. Esimerkiksi kaksi vahvaa puuvillaista vintagelakanaa tai 4m kivipestyä vaatetuspellavaa painaa noin 1 kilon.

HUOM!

Aiemmista paketeista (ja kuvasta) poiketen ohje on tulosteena, ei korttina ja jokaiseen pakettiin kuuluu nyt myös 50g rautasulfaattia, jolla voit modifioida värejä tai tehdä esim. ekoprinttauksessa rautapeiton.


Tarvikepaketti sisältää:

-Pesusoodaa materiaalin esipesuun
-Alunaa ja natriumasetaattia puretusaineen valmistamiseksi
-Tanniinia, joko väriomenaa tai sumakkia (varastotilanteen mukaan, nämä ovat hyvin samankaltaisia). Voit myös toivoa jompaa kumpaa, tai jotain muuta tanniinijauhetta verkkokaupasta, hinta paketille on kuitenkin sama (jos haluat jotain tiettyä, laita siitä tarkka tieto tilauksen lisätietoihin)
-Ohjeen tulostettuna (ei korttia kuten kuvassa)
-Rautasulfaattia

Näiden lisäksi tarvitset:

-Neutraalia pesuainetta, esimerkiksi mietoa nestemäistä pyykinpesuainetta. Tarvitset pesuainetta uusin kankaiden pesuun. Vintagekankaisiin, joita on jo pesty useaan kertaan, riittää pelkkä pesusooda. Pesun voi tehdä pesukoneessa tai kattilassa.
-Tanniinikäsittelyyn ja puretukseen riittää hanakuuma vesi, joten voit tehdä ne työvaiheet kattilan sijaan myös ämpärissä.
-Teräslusikat, puulastat ym sopivat hyvin liemien sekoittamiseen.
-Suojakäsineet ja hengityssuojan
-Käsiteltävää matriaalia

S-koko:

Pesusooda 50g (tätä on reilusti ylimääräistä)
Tanniini (joko sumakki tai väriomena) 15g, (jos haluat jotain muuta niin määrä on 25g)
Aluna 45g
Natriumasetaatti 40g
Ohjeen
Rautasulfaatti 50g

M-koko:

Pesusooda 75g (tätä on reilusti ylimääräistä)
Tanniini (joko sumakki tai väriomena) 30g, (jos haluat jotain muuta niin määrä on 50g)
Aluna 90g
Natriumasetaatti 80g
Ohjeen
Rautasulfaatti 50g

L-koko:

Pesusooda 100g (tätä on reilusti ylimääräistä)
Tanniini (joko sumakki tai väriomena) 60g, (jos haluat jotain muuta niin määrä on 100g)
Aluna 180g
Natriumasetaatti 160g
Ohjeen
Rautasulfaatti 50gValitse variaatio:

Alkaen 17,00 €